Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact op met GGD Zeeland.

Of bel of chat met ‘Vragen over corona’. Daar is altijd een medisch specialist of huisarts aanwezig voor eventuele complexe vragen.

Herhaalprik

Er zit geen verschil in de werking van de herhaalprik en de boosterprik. Beide prikken zijn bedoeld om de afweer te verbeteren en extra te beschermen tegen het coronavirus. Vanaf nu houden we de term herhaalprik aan, dit geeft duidelijker aan dat de prik vaker herhaald kan worden. Hoe vaak hangt af van hoe het coronavirus zich verder ontwikkelt.

Voor de herhaalprik worden de vernieuwde mRNA vaccins (Pfizer of Moderna) gebruikt. Er is geen vrije keuze in vaccin.

Mag of wil je geen herhaalprik met een mRNA-vaccin, kies dan voor Janssen (vector-vaccin) of Novavax (eiwit-vaccin). Dit kan alleen op afspraak.

Ja, 3 maanden nadat je corona hebt gehad kun je een afspraak maken voor een herhaalprik.

Je kunt op dit moment op alle locaties zonder afspraak terecht, tenzij je voor Janssen of Novavax kiest.

Een afspraak maken mag uiteraard wel. Bel dan met de professionals van GGD Zeeland
Je kunt ook online via planjeprik.nl een afspraak maken. 

Janssen
Wil je een afspraak maken voor een eerste vaccinatie met Janssen? Of een herhaalprik met Janssen? Maak dan een afspraak via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer is 0800-1295.

Novavax
Novavax is een nieuw vaccin, geschikt voor mensen die twijfelen over een inenting met een mRNA- of vector-vaccin. Of voor mensen met een relatieve contra-indicatie voor mRNA-vaccins. Maak een afspraak via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer is 0800-0174.

1e of 2e vaccinatie (basisserie)

Een afspraak maken is niet nodig., tenzij je voor Janssen of Novavax kiest.

Kijk voor meer informatie op Basisserie | GGD Zeeland Prikt

Twijfel je over vaccineren? Of het nou om je eerste prik gaat of de herhaalprik, er is niets mis met twijfelen. Om je te helpen bij je beslissing, verwijzen we je naar de website overvaccineren.nl. Hier vind je meer informatie over de coronavaccinatie.

Twijfel je nog, neem dan contact op met GGD Zeeland. Of bel of chat met ‘Vragen over corona’. Daar is altijd een medisch specialist of huisarts aanwezig voor eventuele complexe vragen.

Je kunt ook bellen naar het nummer van de Twijfeltelefoon: 088 - 7 555 777.
Ma t/m vr Nederlands en Engels (08.30 - 13:00 uur)
Wo Nederlands, Engels en Turks (08.30 - 13:00 uur)
Vr Nederlands, Engels en Arabisch (08.30 - 13:00 uur)

Er is een Coronadashboard ontwikkeld door het ministerie van VWS. Het geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Het dashboard laat actuele cijfers zien over het coronavirus in Nederland. Die informatie komt van het RIVM, de GGD’en en de ziekenhuizen. Bekijk het dashboard voor meer informatie. 

Vaccinatie kinderen of jongeren

Nee, vaccinaties zijn niet verplicht. De keuze voor een coronavaccinatie is vrijwillig. Als ouder hoef je jouw kinderen dus niet verplicht te laten vaccineren. 

Jongeren van 16 en 17 jaar mogen zelf beslissen of zij dat willen. Jongeren van 12 tot en met 15 jaar beslissen samen met hun ouders of verzorgers over vaccinatie. Maar de mening van de jongere is altijd doorslaggevend. 

Lees meer over het vaccineren van kinderen

 

Het BioNTech/Pfizer, hetzelfde als volwassenen. 

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen twee prikken met een kinderdosis.

Meer informatie: 1 of 2 coronaprikken met kinderdosis Pfizer voor 5- tot en met 11-jarigen | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

Het maken van een afspraak kan telefonisch via de GGD of via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn: 0800 - 7070. Die kun je iedere dag bellen tussen 08.00 en 20.00 uur. Zorg dat je het Burgerservicenummer (BSN) van jouw kind bij de hand hebt. Dit staat in het paspoort, op de ID-kaart, of op de polis van de zorgverzekering.

Om je te helpen bij je beslissing, verwijzen we je naar de website overvaccineren.nl. Hier vind je meer informatie over de coronavaccinatie.

Twijfel je nog, neem dan contact op met GGD Zeeland. Of bel of chat met ‘Vragen over corona’. Daar is altijd een medisch specialist of huisarts aanwezig voor eventuele complexe vragen. Met de juiste informatie kan je goed besluiten over de gezondheid van jouw kind.

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar
Er moet minimaal één ouder/verzorger meekomen naar de priklocatie. De ouder/verzorger die niet meekomt moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie wordt daarom eerst gevraagd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, dan zet de GGD geen prik.

Voor jongeren vanaf 12 jaar
Ben je jonger dan 16 jaar? En kom je zonder één van je ouders of verzorgers bij een priklocatie? Dan vraagt een medewerker van de priklocatie wel of je het met ze hebt besproken.

Jongeren vanaf 16 jaar beslissen samen met hun ouders of verzorgers of ze een coronaprik willen. Kom je er niet uit samen? Dan mag het kind uiteindelijk zelf beslissen of ze zich laten vaccineren. Ze hoeven geen verklaring mee te nemen van de ouders of verzorgers. Kinderen van 16 of 17 jaar mogen zelf beslissen of ze een coronaprik nemen.