Heb jij prikangst? Dat is niets om je voor te schamen. Je bent echt niet de enige: één op de drie Nederlanders is bang voor prikken.

Wil jij je wel laten vaccineren tegen corona, maar houdt angst voor naalden je tegen? Geef het aan bij één van onze locaties of ga met ons in gesprek via het speciale prikangst-Whatsapp-nummer (06 824 475 67). We nemen de tijd voor je en zoeken samen naar een oplossing waar jij je goed bij voelt.

Hoe helpt GGD Zeeland?

Door het jou zo makkelijk mogelijk te maken: jij bepaalt hoe je gevaccineerd wordt en wij passen ons hier volledig op aan. Wil je het heel snel of wil je dat we de tijd voor je nemen? Neem je een goede vriend, familie of bekende mee? Zet je je koptelefoon of een VR-bril op? Wil je iets tegen de pijn? Het is allemaal aan jou. De mensen van het prikteam luisteren naar je, bespreken de mogelijkheden en nemen de tijd voor je. En als je het uiteindelijk op dat moment toch nog te spannend vindt? Dan kom je gewoon een andere keer terug.

  Praat over je prikangst

  Heb je vooraf nog vragen en wil je met iemand praten over je prikangst? Ga met ons in gesprek via onze speciale prikangst-Whatsapp-nummer:

  App naar 0682447567

  5 tips om prikangst te overwinnen:

  1. Ga fit naar de priklocatie: eet en drink van tevoren genoeg en zorg dat je uitgerust bent.
  2. Vertel de prikker precies wat je wilt: jij bepaalt wat er gebeurt, dus wees niet bescheiden of trots en vertel hoe je je voelt.
  3. Kijk niet naar je armen tijdens het prikken: probeer zoveel mogelijk te ontspannen.
  4. Zoek afleiding: bijvoorbeeld door naar je favoriete muziek te luisteren.
  5. Concentreer je op je ademhaling: bewust in- en uitademen helpt.

  Maak bij prikangst een vaccinatieafspraak

  Je kunt een afspraak maken bij GGD Zeeland. 

  Of online via www.planjeprik.nl. Je hebt hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. Ook kun je bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070.

  Bekijk alvast onze priklocaties en openingstijden.

  Bekijk de locaties

  Dit neem je mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Een mondkapje
  • Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten