Heb je basisserie afgerond? Haal dan de herhaalprik met het bivalente mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit kan 3 maanden na je laatste vaccinatie of corona besmetting. Het prikken gaat voorlopig alleen op afspraak en is met uitnodiging.

60-plussers zijn nu aan de beurt!

Op alle priklocaties in Zeeland kan uiteindelijk iedereen van 12 jaar en ouder die is uitgenodigd op afspraak én met uitnodiging een herhaalprik krijgen. 

Je krijgt de coronaprik zodat je vanaf het najaar extra bent beschermd  tegen het coronavirus. De verwachting is dat de besmettingen in de winter op gaan lopen.

Ook als je eerder gevaccineerd bent of al corona hebt gehad, kun je nog ziek worden van corona. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor word je niet of minder ziek van het coronavirus.

De praatplaat herhaalprik legt in eenvoudige taal en met veel beeld uit wat de herhaalprik is. (Also available in English, Turkish and Arabic).

Afspraak maken

Je kunt een afspraak maken bij GGD Zeeland. Wij zijn van maandag tot en met zondag via 0113-249 442 van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Je kunt ook online via www.planjeprik.nl een afspraak maken. Je hebt hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. Of bel het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.

Welke vaccins worden er gebruikt?

BioNTech/ Pfizer en Moderna. Er is geen vrije keuze in vaccin.
Het vaccin van Janssen is door de EMA (European Medicines Agency) geregistreerd als booster. Mag of wil je geen herhaalprik met een mRNA-vaccin, kun je een afspraak maken voor een boostervaccinatie met Janssen. Dit kan via het telefoonnummer: 0800-1295.

Op de website van het RIVM lees je meer (medische) informatie over Janssen. Op de locatie Goes kun je op alleen op afspraak op dinsdagen voor het Jansen-vaccin terecht. 

Dit neem je mee naar je vaccinatie-afspraak

-    Identiteitsbewijs
-    Een mondkapje
-    Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten

Nog niet je basisserie afgerond?

Maak dan een afspraak voor het halen van je basisserie

Kijk in de coronaprikwijzer weke prik geadviseerd wordt voor jouw situatie.