Een herhaalprik tegen corona (ook wel 2de boosterprik genoemd) is een extra prik voor mensen vanaf 60 jaar die 3 maanden na de laatste prik of besmetting wordt toegediend. De herhaalprik verbetert de werking van eerdere vaccinatie(s).

Voor wie is de herhaalprik?

De herhaalprik tegen corona is voor mensen vanaf 60 jaar, bewoners van verpleeghuizen, bepaalde mensen met een afweerstoornis en mensen met het downsyndroom. Bij deze mensen neemt de bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19 sneller af. Met een herhaalprik blijven zij goed beschermd tegen ernstige ziekte door het coronavirus. Dat is ook nodig met het oog op het huidige verloop van het aantal besmettingen. Kwetsbare groepen lopen een groter risico op ernstige ziekte en op ziekenhuisopname.

Welk vaccin wordt er gebruikt?

Je krijgt een herhaalprik met het mRNA-vaccin van Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gehad. Er is geen vrije keuze in vaccin.

Wat is het verschil tussen de herhaalprik en de boosterprik?

Er zit geen verschil in de werking van de herhaalprik en de boosterprik, het is alleen een andere naam voor de tweede boosterprik. De naam herhaalprik tegen corona is voor meer mensen duidelijker dan boosterprik. De herhaalprik of boosterprik is bedoeld om je afweer te verbeteren. Voor de herhaalprik ontvangen mensen die daarvoor in aanmerking komen een uitnodiging. 

Voorwaarden herhaalprik:

De herhaalprik is eenmalig te halen.

60-plussers ontvangen een uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona vanaf 30 maart 2022. De uitnodigingen worden niet gestuurd op leeftijd, maar op datum van de laatste coronaprik. Ze krijgen de brief als ze langer dan 3 maanden geleden hun laatste prik hebben gehad.

Mensen die na de laatste prik positief getest zijn op corona moeten 3 maanden wachten. Dit, omdat hun afweersysteem al actief is geweest door de besmetting. Om deze reden wordt dezelfde wachttijd gehanteerd tussen de laatste boosterprik en de herhaalprik tegen corona. De werking van de coronaprikken is steeds hetzelfde en bovendien zorgt de herhaalprik ervoor dat de kwaliteit van het afweersysteem verbetert. 

Waar kan ik mijn prik halen?

Het zetten van de herhaalprik kan op alle locaties in Zeeland zonder afspraak voor mensen van 60+.

In de volgende situaties heb je wel een afspraak nodig voor de herhaalprik: 

  • herhaalprik voor mensen 60- met syndroom van down met brief
  • herhaalprik immuun gecompromitteerde met brief van de specialist
  • herhaalprik mobiele burgers 60- vanuit een instelling met brief
  • herhaalprik voor burgers nadat ze het Janssen vaccin + booster gehad hebben (informed consent)
  • herhaalprik voor burgers na een coronabesmetting + 1 prik + booster (informed consent)

Iedere dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar, op = op. Houd op de locatie rekening met enige wachttijd als je zonder afspraak komt.

Een afspraak maken kan telefonisch via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn op 0800-7070 of digitaal

Bekijk hier alvast de priklocaties en openingstijden.

Bekijk de locaties

Dit neem je mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Een mondkapje
  • Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten

Hulp nodig bij het maken van een digitale afspraak? Bekijk het stappenplan.

Nog geen 1e, 2e of boosterprik gehad?

Heb je nog geen eerste, tweede of boostervaccinatie gehad, maar wil je dit wel graag? Dat kan, haal je coronaprik snel en zonder afspraak. Vind een locatie in de buurt, check de openingstijden en kom langs en stroop je mouw op.