Vragen over
het
boostervaccin?
Wij
helpen met jouw vragen.

Boostervaccinatie

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerste vaccinatie(s). Het boostervaccin wordt aangeraden als extra bescherming tegen ziekenhuisopname door het coronavirus. Dit is volgens de Gezondheidsraad nodig, omdat ouderen na één of twee vaccinaties een iets minder hoge bescherming hebben dan andere leeftijdsgroepen. En omdat de bescherming van de vaccins na verloop van tijd licht afneemt. Een boostervaccinatie draagt bij aan een blijvend hoge bescherming.

Voorwaarden boostervaccinatie

Tussen de laatste coronavaccinatie en de boostervaccinatie moet minimaal 6 maanden tijd zitten. Heb je na jouw vaccinaties corona gekregen? Ook dan moet er minimaal 6 maanden tussen de besmetting en de boostervaccinatie zitten. De tijd tussen de griepprik of pneumokokkenprik en boostervaccinatie moet minimaal twee weken zijn.

Welk vaccin krijg je?

In Zeeland krijg je een boostervaccinatie met een mRNA-vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op locatie, het maakt hierbij niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Er is geen vrije keuze in vaccin.

Meer vragen over een boostervaccinatie? Antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de website van GGD GHOR. Bekijk voor uitleg over de werking van de boostervaccinatie het filmpje van het RIVM.

Afspraak maken is verplicht

Vanaf 18 november ontvangt de leeftijdsgroep 80+ als eerste de uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties. De genodigden kunnen de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn bellen om een afspraak te maken op verschillende vaste- en tijdelijke priklocaties van de GGD. Nadat deze groep aan de beurt is geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. Naast de 80-plussers worden ook binnenkort volwassen bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers met direct patiëntcontact uitgenodigd voor een boostervaccinatie.

Uitnodiging ontvangen?

Maak dan een afspraak voor de boostervaccinatie via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn: 0800–7070. Dit kan iedere dag tussen 08:00 en 20:00 uur. Of maak online een afspraak via coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor heb je een DigiD-inlogcode nodig.

Dit neem je mee

  • Identiteitsbewijs

  • Een mondkapje

  • Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten

  • De uitnodigingsbrief

Neem je partner mee!

Als jouw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert GGD Zeeland daarbij te helpen. Maak in dat geval de afspraak telefonisch en geef aan dat je samen wilt komen. Jouw partner moet 60 jaar of ouder zijn. En voor je partner geldt uiteraard ook dat de laatste volledige coronavaccinatie of besmetting met covid-19 minimaal een half jaar geleden moet zijn.

Jongere leeftijdsgroepen

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je nog geen uitnodigingsbrief hebt ontvangen en dus niet aan de beurt bent. GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Wie ongeldig een afspraak maakt, krijgt vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Locaties voor boostervaccinatie:

Plaats

Locatie

Adres

Openingstijden

Dagen

Tholen

Dorpshuis Meulvliet

Zoekweg 8

09.00 – 18.00

Maandag en dinsdag

Zierikzee

Adrz

Koning Gustaafweg 2

09.00 – 17.00

Woensdag en donderdag

Colijnsplaat

De Brug

Havelaarstraat 101d

09.00 – 18.00

Vrijdag

Burgh-Haamstede

Sporthal Westerschouwen

Daleboutsweg 9

09.00 – 18.00

Zaterdag

Vlissingen

Naast De Lange Muur

Alexander Gogelweg 57

09.00 – 18.00

Woensdag t/m zaterdag

Middelburg

ZEP

Podium 7

09.00 – 18.00

Woensdag t/m zaterdag

Domburg

Schuttershof

Kanonweistraat 30

09.00 – 18.00

Maandag en dinsdag

Goes

Zeelandhallen

Da Vinciplein 4

09.00 – 18.00

Maandag t/m zaterdag

Hulst

Reynaertland

Kreekzoom 2

09.00 – 18.00

Vrijdag en zaterdag

Terneuzen

Snowworld

Zeelandlaan 3

09.00 – 18.00

Maandag t/m donderdag

Oostburg

De Eenhoorn

Baljuw Veltersweg 15

09.00 – 18.00

Vrijdag

Sluis

MFC de Keure

Kloosterstraat 38

09.00 – 18.00

Zaterdag

Nog geen 1e of
2e prik gehad?

Heb je nog geen eerste of tweede vaccinatie gehad, maar wil je dit wel graag? Dat kan, haal je coronaprik snel en zonder afspraak. Vind hier een locatie in de buurt, check de openingstijden en kom langs en stroop je mouw op.

Is de boosterprik
hetzelfde als de
derde prik?

Een derde vaccinatie is niet hetzelfde als een boostervaccinatie. Voor de meeste andere mensen bestaat de basisvaccinatie uit één of twee prikken. Voor patiënten met een ernstige afweerstoornis is een derde prik onderdeel van de basisvaccinatie. Zij hebben die nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. Daarmee is een derde prik voor patiënten met een ernstige afweerstoornis iets anders dan een boostervaccinatie (een extra afweerprikkel) voor de rest van de mensen.

Meer informatie

Jezelf goed informeren is belangrijk. En vragen hebben over dit onderwerp is begrijpelijk. GGD Zeeland helpt je graag als je prikangst hebt of vragen hebt over vruchtbaarheid. Andere antwoorden op vragen over vaccineren, het vaccin en eventuele bijwerkingen vind je op coronavaccinatie.nl

GGD Zeeland