Haal de basisserie van de coronavaccinatie. Die bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Als je ouder bent dan 18 jaar en niet met een mRNA-vaccin geprikt kan of wilt worden, kun je ook kiezen voor 2 prikken met Novavax of 1 prik met Janssen.

Op alle priklocaties in Zeeland kan iedereen van 12 jaar en ouder de basisserie krijgen. Tijdens je eerste prik maken we meteen een afspraak voor je tweede prik, met uitzondering van vaccinaties met het Janssen-vaccin.

Afspraak maken is niet nodig

Je kunt  op alle locaties zonder afspraak terecht -  tenzij je voor Jansen of Novavax kiest.

Toch liever wel op afspraak?
Een afspraak maken mag uiteraard wel. Bel dan GGD Zeeland

Je kunt ook online via planjeprik.nl een afspraak maken. Je hebt hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. Of bel het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070.

Welke vaccins worden gebruikt?

Op alle locaties prikken we voor een eerste of tweede vaccinatie het mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer vaccin. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op locatie.

Wil of kun je bovenstaande vaccin niet  krijgen, dan zijn alternatieven beschikbaar:
- Novavax: bel met 0800 0174.
- Janssen: bel met 0800 1295.

Voordelen van vaccineren

Als je volledig bent gevaccineerd tegen corona is de kans dat je in het ziekenhuis komt door corona 20 keer lager dan wanneer je niet gevaccineerd bent. En de kans dat je op de Intensive Care terecht komt is zelfs 33 keer kleiner dan wanneer je niet gevaccineerd bent.

Voorwaarden vaccineren

Tussen de eerste en de tweede coronavaccinatie moet minimaal 3 weken tijd zitten. Ben je positief getest op corona? Dan moet er minimaal 8 weken tussen de besmetting en de vaccinatie zitten. Dit geldt voor zowel de eerste als de tweede prik.

Dit neem je mee naar je vaccinatieafspraak

-    Identiteitsbewijs
-    Een mondkapje
-    Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten